Boka talare

Home  >>  Boka talare

Boka talare som både inspirerar och utbildar. I en tid då utmattning är största enskilda orsaken till långtidssjukskrivning har värdet av en sund företagsmiljö aldrig varit större. Tempo, arbetsbelastning och den en­skilda individens välmå­ende utgör grunden i en bestående utveckling, såväl ekonomisk som humanistisk.

Genom att skapa en genomgående förståelse för hur och varför vi påverkas av dagens arbets­relaterade utmaningar tillika hur vi bäst hanterar desamma, kan gamla rutiner och i väggarna sittande vanor bytas mot en ny, mer sam­tida och långsiktig filosofi. I olika föreläsningar delar jag, Andreas Kjörling, därför med mig av mina erfarenheter ur ett holistiskt tvärvetenskapligt perspektiv. Varje föreläsning varar mellan 90-120 minuter inklusive kort rast.

Orka länge
I en övergripande föreläsning med djup förankring i både forskning och empiri berättar jag om värdet av att förstå kroppens reaktioner, hinna mer genom att skynda långsamt och om att verkligen må bra. Föreläsning bygger på min senaste bok med den provokativa titeln ”Det är en konst att skita i jobbet”.

 • Förstå hur kroppen fungerar
 • Skynda långsamt – lär dig bli organiserad
 • Må bra – Ät gott, motionera och vårda dina relationer

Du får en förståelse för den fysiologiska reaktionen i kroppen när vi utsätts för stress, hur det påverkar sömnen, minnet och återhämtningen och inte minst hur motion förebygger stressen innan den infinner sig. Lär dig hur du bäst prioriterar, organiserar och undviker apor på axeln. Med stöd i neu­ro­­­forskningen förklarar jag hur våra hjärnor fungerar, hur vi lättast lär oss att hitta utan att behöva leta och mycket mer. 

 


Etik och ledarskap
Vi lever i ett allt mer föränderligt och globalt samhälle där snabba beslut ska fattas mellan mängder av information som varje dag sköljer över oss.

 • Dygder, etik och moral i filosofin
 • Vilka konsekvenser får ditt handlande?
 • Fattar du rätt beslut i ditt ledarskap?

Du får kunskap om etik genom historien och dess olika filosofiska perspektiv. Genom att sedan använda dessa kan olika situationer analyseras och diskuteras. Några snabba svar och enkla lösningar utlovas inte, snarare tvärtom. Etik är svårt men inte minder viktigt för det!

 


Inre och yttre motivation
Detta är inte en motivationsföreläsning utan en föreläsning om motivation. Det talas mycket om inre och yttre motivation men efter att följt debatten i sociala medier en tid finner jag att det fortfarande råder mycket oklarheter.

 • Vad är det för skillnad på inre och yttre motivation?
 • Hur kan jag påverka min och andras motivation?
 • Om jag påverkar någon annan, är det då yttre eller inre motivation?

Listan på frågor kan göras lång och likaså svaren. Med stöd i forskning inom både psykologins SDT och filosofisk fenomenologi reder jag ut begreppen och förklarar hur vi uppnår bästa resultat, både hos oss själva och inte minst hos våra medarbetare. Föreläsningen kräver ingen förkunskap men är främst riktad till ledare i alla branscher.

 


Konflikthantering
Få saker tar så mycket energi som konflikter. Att förstå hur och varför de upp­står är därför en av de mest användbara verktygen i arbetslivet. Här ger jag en insikt i hur vi förbättrar vår kommunikation, gruppsykologi och vikten av ett bra ledar­skap.

 • Förbättra din kommunikation
 • Se konflikten innan den uppstår
 • Lär dig medla

Du får verktygen för en bättre och tydligare kommunikation. Genom min föreläsning får du också en förståelse för hur konflikter kan förebyggas. Sist men inte minst ger jag dig också verktyg för att kunna förstå orsak och samband och på så vis kunna medla i en konflikt.

 


Andreas Kjörling, moderator på uppdrag av Arbetsmiljöverket

Konferencier
Jag åtar mig även uppdrag som konferencier vid både stora och små tillställningar. Hör av dig till när du behöver hjälp med att:

 • Leda seminarium
 • Leda paneldebatt
 • Presentera talare

Självklart bistår jag även med att planera upplägget för er konferens.

 

 

 

 


Boka direkt via mail info@cognoscenti.se. Talararvode enligt offert. Frågor besvaras på både mail och mobil 0709464350

Andreas Kjörling, författare & talare
© Cognoscenti 2018