Recension – Psykologi i organisation och ledning

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Psykologi i organisation och ledning

Recension – Psykologi i organisation och ledning

Recension – Psykologi i organisation och ledning. Oavsett om du är student eller proffs med många års erfarenhet inom HR och ledarskap är Psykologi i organisation och ledning (Studentlitteratur 2016) boken för dig. Jag blir genuint glad när jag får ett så väl genomarbetat referensverk i mina händer. Geir Kaufman och Astrid Kaufman tar här ett brett, stadigt och ändå överskådligt grepp om psykologin i och bakom allt som rör organisationer.

I början av boken ges läsaren en grundläggande introduktion till psykologiska begrepp och företeelser som till exempel emotioner, affektioner och relationspsykologi. Andra tredjedelen av det nästan sexhundra sidor tjocka verket får läsaren lära sig om det kognitiva, hur perception fungerar och hur det påverkar saker som beslut och lärande. I boken sista tredjedel behandlas det mycket intressanta aspekterna av sociala interaktioner, kommunikation i organisationer och inte minst ledning.

Som intresserad läsare styrker jag över stycken jag finner viktiga med en märkpenna och sätter en post it-lapp med referensord. Min uppskattning av böckerna jag läser brukar kunna mätas i antal post it-lappar och här är det en tät samling tack vare den strida ström av intressant forskning som boken kontinuerligt bjuder på.

Som bok betraktad är den dessutom mycket trevlig med stor läsarupplevelse. Hög kvalitet på papper, snygg inbindning och mycket aptitlig layout gör mycket för både öga och sinne. Här finns här breda marginaler där de viktigaste orden lyfts ut och förklarats pedagogiskt. Vidare finns här även rikligt med illustrationer i form av grafer och systematiska scheman som pedagogiskt förtydligar texten.

Det här är ett verk jag kommer att återvända till många gånger för referenser, ytterligare insikt och mer kunskap. Den tåls att bläddras i och läsas om flera gånger.

Andreas Kjörling, författare & talare med stort intresse för hållbarhet

One Comment so far:

  1. […] är utmärkt att läsa som uppföljning till exempelvis Dan Zahavis Self and Other eller möjligen Psykologi i organisation och ledning av Astrid Kaufmann och Geir […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *