Boschendal Rosé och Tonfisksallad

Home  >>  Blogg  >>  Boschendal Rosé och Tonfisksallad

Boschendal Rosé och Tonfisksallad

Tonfisksallad

Tonfisksallad

Nationaldagen stundar och med det för många av oss en långhelg. Då är det skönt att dra ner på tempot, äta sin frukost och skippa lunchen. Istället blir det ett mål mitt på dagen, lagom mättande men ändå enkelt. Är det dessutom ledigt och bilen är ställd för dagen,  finns det få saker som förgyller en solig eftermiddag lika bra som ett glas kallt och gott rosévin. Till det föreslår jag lätt och somrig mat. Min tonfisksallad gör jag, givetvis, med grillad tonfisk. I botten blandar jag romansallad, kapris, bondbönor, rostad röd paprika, cocktailtomat och gurka. Salladen dressas med olivolja och balsamvinäger. Sist toppar jag med härliga krutonger av surdegsbröd.

Boschendal Rosé (SB 6007, 79 kr) bjuder på härliga röda bärtoner, läcker syra och fin frukt utan att för den saken upplevas som varken söt eller sliskig, något som många andra billigare roséviner ofta dras med. Nej, det här läckra vinet är både fruktigt och torrt tack vare sin fina syra som ger vinet en underbar eftersmak.

Andreas Kjörling, ledig författare som njuter av solen

Comments are closed.