Tal

Home  >>  Tal

Tal – Inspiration & utbildning.

I en tid då utbrändhet är största enskilda orsaken till långtids-sjukskrivning är det viktigare än någonsin att ta kontrollen över vardagen. Tempo, arbetsbelastning och ditt välmående utgör grunden i en bestående utveckling, såväl ekonomisk som mänskligt dig och dina nära.

Jag har föreläst i snart tjugo år. Som nyexaminerad sommelier höll jag min första vinutbildning på Grythyttans gästgivaregård i januari 2001. Sedan dess har det blivit många föredrag, utbildningar och framträdanden både på scen, i poddar och i radio. Är det något jag har lärt mig under alla år så är det att vara tydlig och bjuda in publiken till dialog. Fritt fram för alla frågor, och du… Alla frågor är BRA frågor. Det finns inga dumma frågor. Om jag inte kan svara är ingen gladare än jag. Då får jag ju chansen att lära mig något nytt.

Nedan hittar du ett axplock av föreläsningar och annat, alltid med människan och hållbarhet i fokus. Hör av dig och berätta vad du vill lyssna på!


Orka länge

I en övergripande föreläsning med djup förankring i både forskning och empiri berättar jag om värdet av att förstå kroppens reaktioner, hinna mer genom att skynda långsamt och om att verkligen må bra. Föreläsning bygger på min senaste bok med den provokativa titeln ”Det är en konst att skita i jobbet”.

  • Förstå hur kroppen fungerar
  • Skynda långsamt – lär dig bli organiserad
  • Må bra – Ät gott, motionera och vårda dina relationer

Du får en förståelse för den fysiologiska reaktionen i kroppen när vi utsätts för stress, hur det påverkar sömnen, minnet och återhämtningen och inte minst hur motion förebygger stressen innan den infinner sig. Lär dig hur du bäst prioriterar, organiserar och undviker apor på axeln. Med stöd i neu­ro­­­forskningen förklarar jag hur våra hjärnor fungerar, hur vi lättast lär oss att hitta utan att behöva leta och mycket mer.


Flykten från hälsan

Flykten från hälsan – eller Heideggers hammare i Sartres spegel är titeln på det manus jag nu jobbar med. Här förklarar jag individens plats i samhällsutvecklingen och varför vardagen runt omkring ser ut som den gör, med jobb, stress och familj. Inspelningen är från en föreläsning jag höll när Stockholm handelskammare gästade Kråkberget.


Vin & mat

Jag har hållit på med vin och mat i ett kvarts sekel. Jag har skrivit böcker om Italien, Sydafrika, Champagne och mycket mer. I Alsace i Frankrike skrev och regisserade jag en film om regionen, med mig själv som programledare. Minst sagt både utmanande och intressant.


Andreas Kjörling, moderator på uppdrag av Arbetsmiljöverket

Konferencier

Jag åtar mig även uppdrag som konferencier vid både stora och små tillställningar. Hör av dig till när du behöver hjälp med att:

  • Leda seminarium
  • Leda paneldebatt
  • Presentera talare

Självklart bistår jag även med att planera upplägget för er konferens.


Skriv till mig i formuläret nedan och berätta om vad du behöver lära dig.

/ Andreas Kjörling, författare & talare