Recension – Planerad Kommunikation

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Planerad Kommunikation

Recension – Planerad Kommunikation

On januari 4, 2019, Posted by , in Blogg, With No Comments

Recension – Planerad Kommunikation. Boken Planerad Kommunikation – Strategiskt ledningsstöd i företag och organisationer av Peter Erikson (Liber 2017) riktar sig till dig som jobbar med kommunikation inom små och stora bolag. Boken som nu är inne på sin 8:e upplaga är, enligt egen utsago, helt omarbetad. Här ges läsaren en strid ström av nyttiga tips och riktlinjer för en lyckad kommunikation, både internt och extern.

Ambitionsnivån är oklanderlig, ändå faller den på något olyckligt sätt på sitt eget grepp. Författaren har listat allt som kommunikatören behöver veta, kunna och göra under en strid ström av rubriker och underrubriker. Här finns checklistor, punkter och förslag på viktiga delar. Problemet är att de många indelningarna, underrubrikerna och punkterna gör det svårt för läsaren att finna en röd tråd och ett sammanhang. Måste man då läsa den från pärm till pärm? Förmodligen inte. Det vore en utmärkt bok att slå i och söka information men för det krävs ett register i bokstavsordning längst bak, vilket saknas.

MIn vana trogen märker jag sidor med postit-lappar och hittar på så vis tillbaka till saker jag funnit intressant och vill minnas. Tyvärr räcker det inte alla gånger. I synnerhet inte när boken faktiskt handlar om kommunikation. För drygt 400 kr förväntar jag mig mer.

Andreas Kjörling, författare & talare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *