#FramåtSverige

Home  >>  Blogg  >>  #FramåtSverige

#FramåtSverige

On mars 21, 2020, Posted by , in Blogg, With No Comments

En marknadsekonomi bygger på tillväxt. I Sverige har vi under det senaste decenniet haft, på det hela taget, en god tillväxt. Sysselsättning, nya företag, export och framför allt en växande hållbarhetsrörelse. Så kom viruset. Eller i alla fall hotet om viruset. Med grus i maskineri och käppar i hjulen inte bara tvärstannar Sverige, utan tycks till och med vara på väg att helt spåra ur.

Nationalekonomen John Maynard Keynes gjorde sig 1936 känd för att presentera en lösning på dåtidens enorma arbetslöshet. En lösningen lika enkel som genial. Handla! Om människor och företag kan konsumera kommer också fler arbetstillfällen att skapas och ännu fler männsikor har råd att handla. Vi känner det idag som keynesianska läror och keynesianism.

Än så länge, med några veckors tidsfrist, är det inte jobb som behöver skapas, utan jobb som behöver räddas och bevaras. Framför allt bland små och utsatta företag. Det finns idag cirka 1,2 miljoner företag i Sverige. Av dom är 96% små företag med upp till 10 anställda (Källa: Tillväxtverket). Det här är verksamheter, livsverk och människor vi måste rädda!

Och det är bråttom! Riktigt bråttom! Det enda sättet vi kan rädda företagen och rädda jobben är att skapa efterfrågan. Det är efterfrågan och bara efterfrågan som kan rädda små och mellanstora företag. Företag som sätter som betalar hyra, sätter mat på bordet och skapar mening för många. 

Därför vill jag be dig som privatperson och/eller som företagare. Berätta vad du kan och behöver köpa så säljare kan hitta dig. Jag lovar dig att du får ett bra pris, bara du köper.

Igen. Det är bara genom att köpa varor och tjänster som vi TILLSAMMANS kan ta Sverige framåt.

Gilla, sprid och dela under #FramåtSverige

Tack för att du handlar!

Andreas Kjörling, enmansföretagare

#FramåtSverige #Företagande #SvPol #Affär #Covid19 #Konsult #Handla #Ekonomi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *