Recension – Digitalisering och Styrning

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Digitalisering och Styrning

Recension – Digitalisering och Styrning

I antologin Digitalisering och styrning (Studentlitteratur 2018) delar 22 docenter och lektorer med sig av sina kunskaper i var sitt kapitel kring digitaliseringens roll i styrningen av en organisation, företrädelsevis företag. Här ger värdefulla kunskaper från allt kring implementering av it-styrsystem, kommunikation, sociala medier till digitala plattformar och mycket mer.

Redaktörer för boken är Einar Iveroth, Jan Lindvall och Johan Magnusson som alla tre ska ha en eloge för den goda sammanställningen av ett mycket digert material. Här finns en tydlig retorisk röd tråd som löper mellan kapitlen, störande och onödiga upprepningar lyser med sin frånvaro trots att många av författarna tangerar varandras ämnen. Här får läsaren drygt 400 sidor av god översikt med rikliga hänvisningar till ytterligare läsning.

Ni som läst mina recensioner för vet att jag gärna hänvisar till mängden postit-lappar jag satt i boken. Här är det ett jämt, tjockt flöde. Det här är en antologi jag ofta återvänder till.

Jobbar du digitalt? Köp boken! Du behöver den.

Andreas Kjörling, författare & sociolog

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *