Ur ett holistiskt tvärvetenskapligt perspektiv

Home  >>  Blogg  >>  Ur ett holistiskt tvärvetenskapligt perspektiv

Ur ett holistiskt tvärvetenskapligt perspektiv

I en tid då utbrändhet är största enskilda orsaken till långtidssjukskrivning har värdet av en sund företagsmiljö aldrig varit större. Tempo, arbetsbelastning och den en­skilda individens välmå­ende utgör grunden i en bestående utveckling, såväl ekonomisk som humanistisk.

Genom att skapa en genomgående förståelse för hur och varför vi påverkas av dagens arbets­relaterade utmaningar tillika hur vi bäst hanterar desamma, kan gamla rutiner och i väggarna sittande vanor bytas mot en ny, mer sam­tida och långsiktig filosofi.

I fyra föreläsningar delar jag därför med mig av mina erfarenheter ur ett holistiskt tvärvetenskapligt perspektiv. Varje föreläsning varar mellan 90-120 minuter inklusive kort rast.

Stress och hälsa – Så funkar det
Jag ger dig en förståelse för den fysiologiska reaktionen i kroppen när vi utsätts för stress, hur det påverkar sömnen, minnet och återhämtningen och inte minst hur inre moti­vation motion förebygger stressen innan den infinner sig.

Arbeta hållbart – Bli inte utbränd
Lär dig hur du bäst prioriterar, organiserar och undviker apor på axeln. Med stöd i neu­ro­­­forskningen förklarar jag hur våra hjärnor fungerar och hur vi lättast lär oss att hitta utan att behöva leta. 

Hantera dina konflikter
Få saker tar så mycket energi som konflikter. Att förstå hur och varför de upp­står är därför en av de mest användbara verktygen i arbetslivet. Här ger jag en insikt i hur vi förbättrar vår kommunikation, gruppsykologi och vikten av ett bra ledar­skap.

Det är en konst
I en övergripande föreläsning med djup förankring i både forskning och empiri berättar jag om värdet av att förstå kroppens reaktioner, hinna mer genom att skynda långsamt och om att verkligen må bra. Föreläsning bygger på min senaste bok med den provokativa titeln ”Det är en konst att skita i jobbet”.

När jag inte föreläser, fortbildar jag mig både privat och på Stockholms Universitet i Labour Relations & Management, Psykologi, Filosofi och Sociologi samt skriver på sin nästa bok i ämnet hållbarhet och HR.

Boka mig direkt utan mellanhänder via mail info@cognoscenti.se. Talararvode enligt offert.

Andreas Kjörling, författare, fotograf & talare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *