What Works i Hässleholm

Home  >>  Blogg  >>  What Works i Hässleholm

What Works i Hässleholm

Tillsammans med Sveriges Yngste Mästerkock 2014 Viktor Klemmedsson

Tillsammans med Sveriges Yngste Mästerkock 2014 Viktor Klemmedsson

Igår anordnade Hässleholm kommun jobb och utbildningsmässan What Works. En mässa till syfte att skapa kontakt mellan arbetssökande och rekryterare. Närvarande gjorde representanter från både näringsliv och offentlig sektor. Själv var jag inbjuden för att representera restaurangbranschen i egenskap av vinprofil och matlagare.

Tillsammans med det mycket duktiga framtidslöftet Viktor Klemmedson (Sveriges yngste mästerkock 2014) lagade vi mat på scenen i en av konferenslokalerna. Jag vill rikta ett stort tack till den unge Viktor som kamperade med mig framför publiken. Vi halstrade laxen med skinnet ner i en het panna. När laxen tillagad till hälften stängdes plattorna av och laxen fick vila på eftervärme. Under tiden hyvlade vi rödbeta och äpple i mandolin som sedan strimlades och blandades med späda blad av ruccola, mangold, spenat och plocksallad. Salladen smaksattes med pressad citron, svartpeppar och en nypa flingsalt. Resultatet blev en läcker sommarsallad med halstrad lax som passar perfekt både vardag och helg. Receptet var det naturligtvis den unge Viktor som skrivit.

– Jag vill också rikta särskilt varmt tack till Therese Kristiansson, projektledare för What Works för en mycket väl organiserad och genomförd mässa. Jag ser fram emot att få jobba fler gånger med dig!

What Works Cook AlongGårdagens arbetsdag avslutades vid midnatt igår och jag skulle inte vara helt ärlig om jag inte sa att jag var, om än bara en smula, trött idag. Men lik väl mycket nöjd.

Vill du som läsare anordna föreläsning som handlar om restaurangbranschen, mat och vin eller likandande? Kontakta mig då på epost info@cognoscenti.se redan idag för att utforska de många möjligheter som finns!

Andreas Kjörling, prisbelönt författare & sommelier landet runt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *