Recension – Networks of Outrage and Hope. Social Movements in the Internet Age

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Networks of Outrage and Hope. Social Movements in the Internet Age

Recension – Networks of Outrage and Hope. Social Movements in the Internet Age

On januari 18, 2018, Posted by , in Blogg, Boktips, tags , , , , With No Comments

Recension – Networks of Outrage and Hope. Social Movements in the Internet Age. Är du intresserad av hur folkrörelser skapas i den digitala samtiden med hjälp av sociala medier är Networks of Outrage and Hope (Polity 2015) boken för dig. Professor Manuell Castells tar oss med till bland annat Tunisien, Egypten och de första stegen av den arabiska våren togs. Vi får följa händelseförloppet på Island efter den stora bankkraschen och de massiva protesterna mot korruptionen i Brasilien och protesterna mot bostadsbristen i Spanien för att sedan utforska uppkomsten av rörelsen Occupy Wall Street.

Författaren Manuell Castells är professor vid University of Southern California, men har tidigare varit verksam vid bland annat MIT, University of Oxford, St John’s College i Cambridge för att bara nämna några universitet. Han är en av de i världen som kan mest om sociala rörelser genom internet med hela 27 utgivna böcker bakom sig.  Castells använder ett målande språk som beskriver både förekomst och uppkomst av en mängd folkrörelser runt om i världen med den gemensamma nämnaren att alla rörelser startat som en protest och koordinerats genom sociala medier.

Det är en djupdykning i intressant information och händelseförlopp som till stor del inte nått massmedias bevakning, dels för att där finns mer utrymme för ett ingående berättande, men också för att media i vår del av världen inte har intresse av att rapportera om alla de många händelser som varje dag utspelar sig då det finns andra händelser som prioriteras.

Boken rekommenderas vart till alla med ett globalt, politiskt intresse och tillgång till internet vilket torde omfatta de flesta.

Andreas Kjörling, författare, fotograf & talare
www.cognoscenit.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *