Recension – Chef med känsla och förnuft

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Chef med känsla och förnuft

Recension – Chef med känsla och förnuft

Recension – Chef med känsla och förnuft. Med stort intresse ägnade jag en solig torsdag åt att läsa boken Chef med känsla och förnuft – Om professionalism och etik i ledarskapet (Natur & Kultur 2010, 2017) skriven av Christer Sandahl, Erica Falkenström och Mia von Knorring. Boken är en lättläst men ändå omfattande introduktion till de etiska aspekter och de många utmaningar som tillhör chefsskapet. Trots att boken är skriven av en fil. dr., en professor och en leg. psykolog ska läsaren ska inte förvänta sig något tungt och akademiskt, snarare tvärt om. De tre, som tillsammans skrivit boken, lyckas mycket väl med att omformulera forskning och vetenskap till ett vardagligt men välformulerat språk.

Boken som omfattar drygt 200 sidor ger läsaren en förståelse för vad det innebär att vara chef. De känslor, som här beskrivs som de nio grundaffekterna, som påverkar oss i vardagen sätts i kontext för att läsaren och tillika den tilltänkta mottagaren i egenskap av chef ska kunna identifiera och lära sig hantera.

I bokens andra halva behandlas viktiga delar av chefsskapet som att leda, etiken i ledarskapet och inte minst känsla och förnuft (som ju är en del av titeln). Boken som sådan är en mycket trevlig produktion med snygg layout och hög kvalitet vilket ger en god läsarupplevelse. Köp boken och läs den själv eller ge bort den till en nybliven chef som ett gott stöd i början på en lång resa.

Andreas Kjörling, författare & talare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *