Recension – The Organized Mind

Home  >>  Boktips  >>  Recension – The Organized Mind

Recension – The Organized Mind

Recension – The Organized Mind. Tyckte du om Thinking, Fast and Slow av Daniel Kahneman är The Organized Mind (Penguin Random House 2015) av Daniel Levitin ett absolut måste. I denna härliga och informationsrika populärvetenskapliga pocket på närmare femhundra sidor förklarar Levitin hur det kommer sig att vi agerar och fungerar som vi gör ur ett neurologiskt perspektiv. Det vill säga vilka signaler som skickas var i hjärnan när vi ska komma ihåg var vi la passet och nycklarna. Likaså finns här mycket att lära om sömn, multitasking och uppmärksamhet.

Även om det i skrivande stund är närmare ett år sedan jag läste boken har jag ofta refererat till den efter. Andelen postit-lappar som jag satt i en läst bok är ett kriterium på hur mycket jag uppskattar den och här är det tjockt med gula små lappar i överkanten. Med det sagt att jag lärt mig mycket av den och ofta haft anledning att återvända för att kolla upp något eller lära mig något nytt.

Daniel Levitin är filosofie doktor i psykologi och är verksam som professor vid McGill University i Montreal i Kanada. Han har även skrivit bästsäljaren Your Brain on Music som är utgiven på nitton språk.

Andreas Kjörling, författare & talare

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *