Recension – Turn the Ship Around!

Home  >>  Boktips  >>  Recension – Turn the Ship Around!

Recension – Turn the Ship Around!

Recension – Turn the Ship Around!. Bland ledarskapslitteratur är denna underbara och läsvärda bok numer något av en klassiker. Författaren L. David Marquet beskriver i boken Turn the Ship Around! (Penguin Portfolio 2015) hur han förändrar sin ledarstil och lägger grunden för den stil som sedermera har kommit att prägla hela den amerikanska flottan.

Kapten Marquet förberedde sig för tjänstgöring på en av de mest avancerade atomubåtarna i marinen. Kort före tjänstgöringens början blev han dock omplacerad till en äldre ubåt med en besättning vars rykte var mer än beklämmande. Besättningen var tränad i att följa order och inte tänka själva, något som i kombination med att Kapten Marquet inte till fullo behärskade tekniken i den gamla ubåten resulterade i order som tekniskt inte kunde verkställas.

Det blev upptakten till det kommunicerande och inkluderande ledarskap som Marquet utvecklade och beskriver i boken. Det nya ledarskapet gjorde inte bara besättningen till den främsta i marinen under ett år utan har sedan dess präglat allt ledarskap inom flottan. Det låter som en saga och skulle kunna vara det om det inte vore för att den faktiskt är sann. Naturligtvis är det inte lika lätt som vad förklaras genom två hundra sidorna i boken, men likväl är det en bra steg i rätt riktning.

Turn the Ship Around! är en lättläst bok med goda insikter i hur kommunikation och inställning kan förändra resultatet för gruppen som helhet. Läs den och låt dig inspireras!

Andreas Kjörling, författare & talare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *