Recension – Clear Leadership

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Clear Leadership

Recension – Clear Leadership

On juni 30, 2018, Posted by , in Blogg, Boktips, tags , , , , , , With 1 Comment

Recension – Clear Leadership. Nu och då händer det att jag snubblar över en riktigt bra bok. En bok där jag som mer eller mindre kunnig och kritisk läsare upplever att jag tillgodo gör mig ny intressant kunskap varvat med praktiska verktyg för att använda den nyförvärvade kunskapen.

Boken Clear Leadership (Davies-Black 2010) skriven av den kanadensiske författaren Gevase R. Bushe är precis en sådan bok. Här ges inledningsvis en god förklaring till vår kognitiva perception, skript och scheman (Som Bushe väljer att kalla Maps, dvs. kartor). Vidare förklaras sedan hur våra respektive förställningar, medvetna och omedvetna orsakar missförstånd och kommunikationssvårigheter. Likaså befäster Bushe det obestridliga faktum att vi alla har vår egen upplevelse. Något jag själv tidigare skrev om här på bloggen.Jag har även talat om det på Youtube.

I bokens andra halva ges förklaringar och verktyg till hur sådana missförstånd undviks genom det Bushe kallar lärande dialog, vilket går ut på att förmedla den egna upplevelsen till motparten och därmed rensa alla eventuella missförstånd. Här ges också flera övningar och verktyg för att lära och förbättra dels förmågan att själv ha en lärande dialog men också att hjälpa andra i egenskap av konsult, kollega eller ledare.

Jag vill varmt rekommendera boken Clear Leadership till alla som är intresserade av att utveckla sina arbetsrelationer. De närmare 300 sidorna är fyllda med nyttig läsning som tåls att upprepas och läsas flera gånger.

Andreas Kjörling, författare & talare

One Comment so far:

  1. Sandra skriver:

    Håller med en riktigt läsvärd och handfast ledarskapsbok!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *