Recension – Ethics, Life and Institutions

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Ethics, Life and Institutions

Recension – Ethics, Life and Institutions

On augusti 20, 2018, Posted by , in Blogg, Boktips, tags , , , , , With No Comments

Recension – Ethics, Life and Institutions. Den tjeckiske filosofen Jan Sokol har gjort det igen! På ett inbjudande och begripligt sätt ger han i sin bon Ethics, Life and Institutions  – An attempt at Practical Philosophy (Karolinum Press 2016) en överskådlig bild av praktisk filosofi i vår vardag.

Inledningsvis ges läsaren en förståelse för vad som skiljer den praktiska filosofin från den teoretiska, nämligen att den förra behandlar hur vi agerar och interagerar medan den senare snarare behandlar frågor som existerandet i sig.

Vidare redogör Sokol för de huvudsakliga dragen i filosofin genom historien och knyter på sitt finurliga vis an dem till dagens situationer vilket inte bara underlättar förståelsen för den som läser utan även ger utrymme för egna reflektioner. Den drygt 250 sidor långa boken är en perfekt start för dig som funderar på hur och varför vår omvärld ser ut som den gör. Jag rekommenderar boken varmt till alla, gärna i kombination med boken Thinking about Ordinary Things – A Short Invitation to Philosophy (Karolinum 2012). Beställ, läs, njut och läs igen!

Andreas Kjörling, författare & talare

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *