Recension Leaders Eat Last

Home  >>  Blogg  >>  Recension Leaders Eat Last

Recension Leaders Eat Last

On augusti 8, 2018, Posted by , in Blogg, Boktips, tags , , , , With No Comments

Leaders Eat Last (Porfolio Penguin 2014) är uppföljaren till den numera klassiska boken Start With Why, skriven av marknadsgurun Simon Sinek. Här ges läsaren träffsäkra sanningar i mångt och mycket baserade på samma deviser som i debutboken Start With Why. Antropologen Simon Sinek anspelar på det genetiskt nedärvda beteendet hos människan som flockdjur.

Boken inleder med att förklara vårt behov av tillhörighet och hur tryggheten både byggs av och när förtroende mellan ledare och följare. Leaders Eat Last är utan tvekan skriven för en amerikansk läsekrets då många av de målande exempel som Sinek bjuder på relaterar till USA och dess ekonomiska historia under 1900-talet.

I bokens andra halva förklarar Sinek hur behovet av tillhörighet och trygghet appliceras i företagsvärlden och ger även framgångsrika exempel på företag som genom årtionden valt att väl hand om sin personal.

Sinek har i sin retorik en mycket god förmåga att få komplexa frågeställningar som både enkla och självklara. Boken är därför både lättläst och snabbläst med sina dryga 200 sidor. Akademiskt är det inte, men likväl mycket läsvärt. Kanske du tar den med dig som pendlingsbok eller på en långresa och plöjer den från pärm till pärm för att sedan ge bort den till någon annan som behöver det. Eller så behåller du den. Oavsett vilket bör du läsa den först.

Andreas Kjörling, författare & talare

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *