Recension – Ledarskapets psykologi

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Ledarskapets psykologi

Recension – Ledarskapets psykologi

On maj 8, 2018, Posted by , in Blogg, Boktips, tags , , , , , With No Comments

Recension – Ledarskapets psykologi. Ibland får jag känslan av att det finns en bok om management eller ledarskap för varje ledare i landet. Det tycks som om hyllmetrarna avlöser varandra och tävlar om att erbjuda det senaste. Vad skiljer då Ledarskapets psykolgoi – Att leda medarbetare i en föränderlig värld (Gleerups 2013) skriven av Claus Elmholdt, Hanne Dauer Keller & Lene Tanggard från de många andra böcker som finns?

Ja för det första så ger den en god förståelse för psykologin som ligger bakom ledarskapet. Läsare ges en introduktion till ledaren som person, ledarskapet som social aktivitet. Boken behandlar även motivation, förändringsprocesser och kreativitet. Viktiga aspekter som psykosocial arbetsmiljö och konflikthantering behandlas i bokens sista tredjedel.

Det finns naturligtvis betydligt mer att tillägga än vad som ryms i de knappt tvåhundra sidorna som på ett både pedagogiskt och intressant sätt ger läsaren en god grund att stå på. Trots det rekommenderar jag varmt boken då den har en aptitlig disposition, intressanta teorier och god akademisk grund då alla tre författare sedan många år är verksamma vid Aalborgs Universitet. Den har sedan jag läste den numer många postit-lappar med värdefulla sidhänvisningar och därem en självklar plats i min bokhylla.

Andreas Kjörling, författare & talare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *