Recension – Konflikthantering i arbetslivet

Home  >>  Blogg  >>  Recension – Konflikthantering i arbetslivet

Recension – Konflikthantering i arbetslivet

Konflikthantering i arbetslivet – förstå, hantera och förebygg (Gleerups 2015) är skriven av docent Thomas Jordan, verksam vid Göteborgs Universitet. Boken ger läsaren en grundlig inskikt i hur konflikter uppstår, hur desamma kan kategoriseras, här kallat konfliktens ABC. På ett pedagogiskt och illustrativt sätt förklarar Jordan hur konflikter eskalerar enligt Glasls konflikteskalationsmodell.

Det ger också underlag till konflikthanterings många utmaningar, inte minst beroende på medvetna samt även omedvetna konflikter.

Det här är en bok jag varmt rekommenderar, inte bara för att den så väl beskriver konflikthantering, utan också för att den ger bra verktyg för förståelse av meningsskiljaktighet och hur konflikter kan förebyggas. Med andra ord ger den värdefulla insikter i förståelsen av hur vi fungerar och är värdefull för alla som intresserar sig för  ledarskap. Thomas Jordan är en av landets ledande föreläsare i ämnet vilket väl märks i hans texter då det är väl genomarbetar med djuplodande empiri och forskning som grund.

Andreas Kjörling, författare & talare

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *