Recension – The Black Swan

Home  >>  Blogg  >>  Recension – The Black Swan

Recension – The Black Swan

On maj 2, 2018, Posted by , in Blogg, Boktips, tags , , , , , , With No Comments

Recension – The Black Swan. Har du någonsin fått lust att sätta din trygga kunskapsvärld på sin ända? Då är den numer klassiska boken The Black Swan (The Penguin Group Ltd 2008) av Nassim Nicholas Taleb ett måste att läsa. Detta är uppföljaren till hans bästsäljare Fooled by Randomness.

Här ges läsaren en djuplodande analys av det oberäkneliga, det vill säga det vi inte kan förutse. Titeln The Black Swan tar sitt namn från de svarta svanarna engelsmännen fann i Australien (fram till dess var det en vedertagen sanning att alla svanar var vita). Den svarta svanen representerar alltså det oförutsägbara.

En hel del ekonomiska teorier, analyser och tillhörande nobelpristagare får sig en ordentlig skopa ovett med grund i att vi inte, hur gärna vi än vill, kan förutspå framtiden. Är du intresserad av hur tur, slump och tillfällighet fungerar är det här boken för dig.

The Black Swan innehåller även en grundlig förklaring till hur statistik bör tolkas, regressionsanalys och alla de fallgropar som finns. Nassim Nicholas Taleb grundar sin litteratur i både empiri och forskning, han har ett förflutet som matematiker och en av de bäst säljande författarna inom populärvetenskap. Med det sagt vill jag påstå att det här är en bok som bör stå i alla bokhyllor!

Andreas Kjörling, författare & talare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *