Personalutbildning på Gyldene Freden

Home  >>  Blogg  >>  Personalutbildning på Gyldene Freden

Personalutbildning på Gyldene Freden

Under hösten 2017 har jag den stora glädjen att utbilda personalen på Restaurang Gyldene Freden (och systerkrogen Cultur Bar & Kök) i vinkunskap. Under åtta tisdagseftermiddag håller jag en två timmar lång föreläsning med start i Frankrike, för att sedan vid varje tillfälle göra nedslag i en ny del av vinvärlden såsom Italien, Iberiska halvön osv. Utöver kunskap om de olika ländernas viner omfattar kursen även baskunskaper i vitikultur, vinifikation, mat och vin i kombination samt naturligtvis det hantverksmässiga att efter konstens alla regler dekantera vin. Kursen löper fram till slutet av oktober då vi avslutar med tema mousserande viner.

Gyldene Freden är en av Sveriges och Stockholms mest anrika krogar grundad redan 1722. Fastigheten, som ägs och inhyser Svenska Akademin, uppfördes 1719-1721 och har sedan året efter inhyst restaurangen där Bellman, Taube, Ferlin och Vreeswijk varit stamgäster tillsammans med många andra gäster. Det känns därför extra hedersamt att få vara bidra med mina kunskaper just här.

Vill du att jag kommer till din restaurang och utbildar dig och dina kollegor, skriv då till info@cognoscenti.se för en skräddarsydd offert.

Andreas Kjörling – författare, fotograf & talare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *